Antibes

Antibes

Antibes ligger mellem Nice og Cannes, og er den tredjestørste by på Cote d’Azur. Byen er vokset sammen med nabobyen Juan les Pins og tilsammen har de to byer tæt på 80.000 indbyggere.

Antibes er boltreplads for de rige og de kendte. Tydeligst er det i havnen, Port Vauban, som er den største lystbådehavn på hele Cote d’Azur og en af de største i Europa. Her kan selv verdens største yachts på over 100 meter lægge til.

Antibes shopping

Den gamle bydel er meget charmerende med sine små snoede gyder og stræder er fyldt med hyggelige restauranter, særprægede butikker, små torve og ikke mindst det lokale marked, Marche Provencal. Her kan man købe alt fra frisk fisk, grøntsager, oste, smykker til lokale specialiteter.

Er I på udkig efter et romantisk hotel til parferien, så prøv at se nærmere på Hotel Mas Djoliba, der ligger centralt i forhold den gamle bydel, stranden m.m.

Antibes strand

Strandene
Antibes og Juan les Pins er omgivet af mange fantastiske sandstrande, nogle af de bedste på hele Cote d’Azur. Lige syd for lystbådehavnen Port Vauban ligger Antibes bedste badestrand, der dog er godt fyldt op i højsæsonen. I Juan les Pins er der flere større strande og her er udbuddet af vandsportsaktiviteter også størst.

Antibes restaurant

Restauranter og natteliv
Antibes har mange gode restauranter og caféer. De ligger over hele byen, men i den gamle bydel ligger mange små hyggelige restauranter.

Nattelivet er flot og eksklusivt i Antibes, men især i Juan les Pins kræser fashionable natklubber for sine gæster. Her ligger også et kasino og så er det muligt at shoppe i mange af butikkerne langt
ud på aftenen/natten.

Antibes hotel

Seværdigheder og aktiviteter
Tæt på havnen ligger Chateau Grimaldi. I 1946 blev der her indrettet et atelier til den berømte maler Pablo Picasso, og her har han siddet og malet mange af sine mesterværker. Chateau Grimaldi huser i dag et Picasso museum, hvor man kan se en samling af hans malerier, tegninger, skitser og keramik.

For børnene ligger der et Marineland tæt ved Antibes, hvor der bl.a. er et stort badeland og daglige opvisninger med delfiner og spækhuggere. Ved siden af Marineland ligger Aquasplash, som er Cote d’Azurs største vandland. Her kan bl.a. en af Frankrigs hurtigste vandrutsjebaner prøves.

Marineland

Juan les Pins er kendt for sin årlige jazzfestival, hvor alle store jazzmusikere har optrådt igennem årene. Den afholdes i juli.

Antibes kort