Museum for moderne kunst Nice

Museer i Nice

Cote d’Azurs overdådige skønhed og charme tiltrækker hvert år mange fra nær og fjern. Sådan har det været i mere end hundrede år, og det helt unikke lys og farvespil har også trukket mange store kunstnere, digtere og forfattere til området.

På kunstnersiden er de to mest fremtrædende Henri Matisse og Marc Chagall, der begge boede en lang periode af deres liv på Cote d’Azur. De to verdenskendte kunstnere har nu hvert deres museum i Nice, og begge ligger i den grønne og ret eksklusive bydel Cimiez i den nordøstlige del af byen.

Det tredje store museum i Nice er Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, som ofte forkortes MAMAC. Her udstilles moderne kunst og museumsbygningen er næsten i sig selv besøget værd.

Marc Chagall museum Nice

Marc Chagall museum, Nice

Chagall museet (Musée National Marc Chagall)
Marc Chagall blev født i Hviderusland, men har i to perioder af sit liv boet i Frankrig. De sidste 37 år af hans liv boede han i Saint-Paul de Vence, som ligger lidt udenfor Nice. Han døde i 1985, men inden da var han i en alder af 86 år selv med til at åbne Marc Chagall museet i 1973. Det er bygget specielt til hans værker, og han var selv meget involveret i museets design og placeringen af værkerne. Museet rummer mange af hans malerier med især bibelske motiver, men udstiller også nogle af hans skulpturer og glasmosaikker.

Adresse: Avenue Dr Ménard, Nice

Matisse museum Nice

Matisse museum, Nice

Matisse museet (Musée Matisse)
Henri Matisse boede og arbejdede i Nice fra 1917 og indtil hans død i 1954. Museet åbnede i 1963 og har nu verdens største samling af værker fra den verdenskendte kunstner. Henri Matisse var især kendt for sine enkle og farvestærke malerier, men museet rummer også skulpturer, fotografier, tegninger og bøger af kunstneren. Ved siden af Matisse museet ligger mange andre historiske seværdigheder, herunder resterne af en romersk by, resterne af et romersk amfiteater og et arkæologisk museum.

Adresse: 164 Avenue des Arènes de Cimiez, Nice

Museum for moderne kunst Nice

Museum for moderne kunst, Nice

Museet for moderne kunst (Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain)
Museet for moderne kunst, også kaldet MAMAC, ligger i centrum af Nice. Museumsbygningen er designet af arkitekterne Yves Bayard og Henri Vidal, og bygningen er i sig selv et stykke moderne kunst. Samlingen er på mere end 1.300 kunstværker, som er fordelt på 4.500 kvadratmeter i ti udstillingshaller. Værkerne er fra slutningen af 1950’erne og frem til i dag. Nogle af de fremtrædende kunstnere på MAMAC er Andy Warhol, Yves Klein, Niki de Saint Phalle, Ben Vautier og César Baldaccini.

Adresse: 1 Place Yves Klein, Nice

Musée Masséna Nice

Musée Masséna, Nice

Andre museer i Nice
Nice har andet end kunstmuseer. Besøg for eksempel Musée National du Sport, der hævdes at have en af verdens mest betydende samlinger af sportsgenstande. Eller Musee D’Archeologie, der er et arkæologisk museum bygget ved siden af spændende romerske ruiner. Et sidste museumstip i Nice er Musée Masséna, der i en flot villa på Promenade des Anglais viser de velhavendes liv i La Belle Epoque (den skønne tid) i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Villaen er i øvrigt tegnet af den danske arkitekt Hans-Georg Tersling.