Saint Paul de Vence
Saint Paul de Vence

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence er en af de smukkeste middelalderbyer på Cote d’Azur, og med tiden er den vokset til at blive en af områdets største turistattraktioner. Byen ligger 12 km fra Nice og 16 km fra Antibes.

Byens strategiske placering på en bakketop gjorde den til en nærmest uindtagelig højborg op gennem middelalderen. For at styrke byens forsvar beordrede Kong Frans 1. af Frankrig i 1537, at byen skulle beskyttes af en bymur. Kun 10 år senere stod den imponerende bymur klar, men for at gøre plads til den måtte 700 huse rives ned.

Saint Paul de Vence Cote d'Azur

Indenfor bymurene er der en labyrint af smalle stræder med små hyggelige butikker, restauranter og et usædvanligt stort antal gallerier. Netop kunsten har spillet en stor rolle i Saint-Paul de Vences historie. Det gode liv, det specielle lys og det maleriske landskab har gennem tiden tiltrukket mange kunstnere i kortere eller længere tid. Den berømte maler Marc Chagall boede de sidste 20 år af sit liv i Saint-Paul de Vence.

Saint Paul de Vence restaurant

I 1920 åbnede Poul Roax restauranten Chez Robinson, der senere skiftede navn til Colombe d’Or. Restauranten har haft besøg af verdenskendte kunstnere som Picasso, Matisse, og Miró. Gennem tiden erhvervede familien Roux mange kunstværker, nogle gange som betaling for kost og logi, og flere af værkerne er udstillet på restauranten. De som vil spise på den eksklusive restaurant bør bestille bord i god tid.

Place de la Grande Fontaine

På turen gennem Saint-Paul de Vence vækker de mange små pladser og torve også opsigt. Den mest berømte er Place de la Grande Fontaine, hvor der i flere århundreder er blevet hentet vand og vasket tøj. På Place De Gaulle er der i mange årtier blevet spillet petanque, og det er muligt at booke en times undervisning. Eller køb en dejlig is og følg de lidenskabelige spillere kaste de sølvfarvede jernkugler.

Fondation Maeght museum

Fondation Maeght

Tiden flyver afsted i Saint-Paul de Vence, og byen er som sagt en populær turistattraktion. Så det er bedst at besøge byen udenfor weekenderne og gerne først på dagen. Efter nogle timer i Saint-Paul de Vence kan de kunstinteresserede gå videre til museet Fondation Maeght, som ligger 700 meter nordvest for den historiske bydel.

Saint-Paul de Vence kort