Moustiers Sainte-Marie

Moustiers Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie, eller bare Moustiers, er en fransk landsby lidt nord for søen Lac du Saint Croix, og omkring 90 kilometer nordvest for Nice.

Siden 1981 har Moustiers været med på den officielle liste over de smukkeste landsbyer i Frankrig, og det er vi meget enige i. Set på afstand er byen bygget for foden af massive bjerge, der spektakulært tårner sig op i baggrunden, og gør Moustiers til en af områdets mest fotograferede byer.

Moustiers kirke

På tættere hold imponerer de historiske, men velholdte huse. De snævre gader med spændende butikker, hyggelige caféer og talrige små pladser er meget charmerende. Flere af butikkerne er er lokale keramikere, der producerer og sælger keramik af typen fajance. Moustiers har i århundreder været et regionalt centrum for handel med keramik, især fajance. For de som er interesseret i keramik er Musée de la Faïence i den sydlige del af byen en stor oplevelse.

Moustiers keramik

I baggrunden af Moustiers, højt oppe mellem to bjergtoppe, hænger en 135 meter lang kæde med en stor guldfarvet stjerne. Stjernens historie går omkring tusind år tilbage, men dens oprindelse er omgærdet af mystik. Sikkert er det kun, at gennem de mange år er både kæde og stjerne skiftet flere gange. Den nuværende stjerne er 1,25 meter høj og har hængt over byen siden 1957 (faldt dog kortvarigt ned i 1995).

Højt oppe ligger også kirken Notre-Dame-de-Beauvoir, der er delvist hugget ind i bjergsiden. For at komme derop skal besøgende forcere 262 trappetrin, men den fantastiske udsigt over byens tage og den frodige dal er hele turen værd. Turen tager 15-20 minutter hver vej og kræver godt fodtøj.

Moustiers Frankrig

Moustiers flotte gader og omgivende natur indbyder til nogle gode gåture. Når det er tid til pause er der heldigvis mere end 20 restauranter og caféer at vælge imellem. Smagene varierer lige fra det lokale provencalske køkken til italienske pizzaer og isdesserter.

Moustiers Sainte-Marie kort
Størstedelen af husene ligger i den nordlige del af byen, mens både museum og parkeringsplads ligger i den sydlige del. Længere mod syd ligger søen Lac du Saint Croix og Verdon floden.