Cannes

Cannes

Cannes ligger sydvest for Nice. Byen, der har ca. 70.000 indbyggere, er mest kendt for sin årlige filmfestival, der hvert år i maj tiltrækker store stjerner fra filmverdenen.

Cannes er dog meget mere end det. Flotte strande, eksklusive shoppinggader, gode restauranter og en interessant gammel bydel gør Cannes oplagt til et kort eller længere besøg uanset årstid.

I lystbådehavnen ligger imponerende sejlbåde og lystyachter i millionklassen side om side. De største ligger for anker længere ude.

Der er mange fashionable hoteller i Cannes, men der er også lidt mere almindelige hoteller. Et af dem er Cannes Villa Francia, som har en smuk udsigt over havet fra pool- og restaurantområdet.

Strandene i Cannes
I Cannes ligger også to af Côte d’Azurs flotteste strande. De har begge fint lyst sand og er med deres forholdsvis lave vand ret børnevenlige. Den mindste strand, Plage de la Croisette, ligger ved promenaden i centrum. Den største strand, Plage du Midi, ligger lidt længere væk fra centrum, på den anden side af havnen.

Restauranter og natteliv
I den gamle bydel ligger mange hyggelige restauranter med et rimeligt kvalitets- og prisniveau.

Seværdigheder og aktiviteter
Cannes har mange spændende og eksklusive butikker. Især den berømte boulevard ‘La Croisette’ er kendt for sine mange eksklusive butikker, gallerier og hoteller. Parallelt med den løber ‘Rue de’Antibes’, og også her ligger mange forskellige butikker og restauranter/caféer. Det samme gælder for det bilfrie område ved ‘Rue Meynardier’.

Le Suquet, den gamle bydel i Cannes, er bestemt også et besøg værd. På de snoede og stejle gader ligger flere restauranter og i markedshallen er der marked hver dag.

Den danske kong Christian 10 er æresborger i Cannes, og hans statue kan stadig ses på et lille torv tæt på vandet.

Cannes kort