Kort over Cote d’Azur

Den Franske Riviera ligger i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i det sydøstlige hjørne af Frankrig. Området er også kendt som Côte d’Azur – det er to forskellige navne for samme dejlige kystområde.

Kort over Cote d'Azur

Ordet riviera stammer fra Italien, og Den Franske Riveara er en forlængelse af Den Italienske Riviera. Den franske del af rivieraen starter ved byen Menton, som ses oppe i højre hjørne af kortet. Men hvor den stopper er der delte meninger om. Nogen mener den vestlige grænse går ved jet-set byen Saint-Tropez, mens andre mener, at rivieraen er næsten dobbelt så lang og først slutter ved Taulon.

Vores kort har Taulon med, men vi støtter dem som mener, at Côte d’Azur starter ved Menton og slutter ved de riges legeplads, den flotte havneby Saint-Tropez. Det giver en kyststrækning på 90 km, og en i øvrigt en tur på 142 km i bilen.

Nice strand

Langs kysten ligger kendte byer som Nice, Cannes og Monaco. Nice er kendt for sin flotte promenade Promenade des Anglais, men også for sit karneval. Cannes er nok mest af alt kendt for sin populære filmfestival, hvor de gyldne palmer uddeles. Monaco er kendt for sin rigdom, og så er fyrstendømmet vært for et Formel 1 løb hvert år. Alle tre byer er med på kortet.

Saint Paul de Vence

Saint Paul de Vence

Men det er ikke kun langs kysten, at der er interessante byer. Lidt længere i landet ligger der mange spændende landsbyer, som det bestemt er værd at besøge. Kun 12 km fra Nice ligger Saint-Paul de Vence, som er en utrolig hyggelig middelalderby indrammet af høje bymure. Noget længere væk ligger Moustiers-Sainte-Marie, der siden 1981 har været med på den officielle liste over de smukkeste landsbyer i Frankrig. Begge landsbyer er med på vores kort.

Moustiers Sainte-Marie

Moustiers Sainte-Marie

En tur til Moustiers-Sainte-Marie kan kombineres med et besøg ved søen Lac du Saint Croix, hvor man kan leje vandcykler og cykle/sejle ind i den imponerende kløft Gorges du Verdon.