Frejus lystbådehavn

Fréjus

Fréjus ligger på Cote d’Azur omtrent midt mellem de mere kendte byer Cannes og St. Tropez. Fréjus blev formentligt grundlagt for lidt mere end 2000 år siden af Julius Cæsar. Dengang hed byen Forum Julii, og tanken med byen var at bygge den første romerske havn i området. Havnen er der stadig rester af i dag, men Fréjus byder også på mange andre historiske seværdigheder.

Historien er ubetinget en vigtig del af Fréjus, men i dag har byen samtidigt udviklet sig til en populær ferieby. Det nye havneområde Port Fréjus har spillet en stor rolle i den udvikling. Selve havnen har plads til 700-750 lystbåde, men samtidig med at havnen blev bygget i slutten af 80’erne, opstod et helt nyt kvarter med hoteller, restauranter og caféer. Et virkelig flot område, og vi kan anbefale hotellet Mercury Thalasso and Spa, der har en vidunderlig udsigt over Port Fréjus.

Frejus

Stranden i Fréjus
Lige ved siden af det nye havneområde ligger stranden Plage de Fréjus. En flot bred sandstrand, der med en længde på 1 km strækker sig hen til havnen i Saint-Raphaël. En ægte bystrand, der tilmed er en af Cote d’Azurs bedste strande.

Frejus strand

Stranden har alle tænkelige faciliteter, herunder et stort område med udlejning af forskellige både, katamaraner og windsurfing udstyr. Når sulten melder sig, er der 4 restauranter på stranden, og mange flere på den anden side af boulevarden bag stranden.

Restauranter og natteliv
Fréjus var et rigt udvalg af restauranter, og der er mange gode at vælge imellem. En af de bedste er L’Amandier, der ligger centralt i den gamle bydel. Maden er fra det franske køkken, og restauranten var for nogle år siden med i Michelin-guiden. Skal måltiden indtages ved lystbådehavnen og tæt på stranden, så er Brasero et godt bud.

Frejus restaurant

Nattelivet er relativt stille i Fréjus. Det bliver som regel mest til en god drink, for eksempel i den gamle bydel eller ved lystbådehavnen.

Seværdigheder og aktiviteter
Fréjus har et væld af historiske seværdigheder, især fra dengang romerne regerede i byen. To tydelige tegn på romernes tilstedeværelse er resterne af en stor akvædukt, og det imponerende amfiteater lidt øst for den gamle bydel. Amfiteatret bruges nu ofte til koncerter og andre shows.

Frejus akvædukt

Frejus akvædukt

Den gamle bydel er i sig selv fascinerende med sine til dels meget snævre gader, fine små pladser og ikke mindst den imponerende katedral, som officielt hedder Cathédrale Notre-Dame et Saint-Léonce de Fréjus.  Lidt derfra står der rester af bymurene og porten Porte des Gaules, der var en af fire porte ind til byen. Det menes at være den største romerske port i Frankrig.

Fréjus katedral

Katedralen i Fréjus

Nogle kilometer nord for Fréjus ligger resterne af dæmningen Barrage de Malpasset. På tragisk vis brød dæmningen sammen den 2. december 1959, hvilket tog livet af mere end 420 indbyggere i Fréjus.

Malpasset Frejus

Barrage de Malpasset

Fréjus kort
Den nye og store lystbådehavn ses tydeligt på kortet. Mod øst ligger den flotte lange strand og endnu længere mod øst ligger feriebyen Saint-Raphaël. Fréjus gamle bydel og amfiteatret ligger i den nordvestlige del af kortet.