Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Et par timers køretur fra kystbyerne på Cote d’Azur ligger kløften Gorges du Verdon, som populært også kaldes Europas svar på Grand Canyon.

Gorges du Verdon starter i 724 meters højde ved byen Castellane. Herfra løber floden Verdon i alt 21 km mod vest til den delvist kunstigt anlagte sø Lac du Saint Croix. Den ligger i naturparken Parc naturel régional du Verdon, som byder på utrolig flot og varieret natur. Perfekt til cykelture og vandreture.

Ved Lac du Saint Croix, som er den største af søerne langs Verdon, er det muligt at leje vandcykler og sejle rundt på det nærmest turkise vand. Der er plads til børnene på vandcyklen, nogle af vandcyklerne har endda en sjov lille vandrutsjebane, og ellers kan både børn og voksne sagtens hoppe ud fra vandcyklen og tage en svømmetur i det rolige vand.

Grand Canyon du Verdon

Med vandcyklen er det helt ufarligt at sejle ind i selve kløften Gorges du Verdon og opleve de imponerende høje klippevægge. Trods forbud springer mange ud fra klipperne, og modige klatrere ses på klippevæggene – og endda under klippeudspringene!

Højt oppe ses vejen, som muligvis har ført jer til Lac du Saint Croix tidligere på dagen. I kørte måske også over broen Pont du Galetas, som I sejler under med vandcyklen lige hvor kløften begynder. Planlæg med at bruge mindst 2-3 timer på vandcyklen, og få en oplevelse som I sent glemmer.

Det er muligt at sejle længere op ad floden i kano eller kajak, som også kan lejes ved Lac du Saint Croix. For de som vil have mere action, så kan I rafte i det brusende vand flere steder langs Verdon. Maksimum adrenalinkick fås dog ved broen Pont de l’Artuby, hvor der er muligt at springe ud i elastik. Efter sigende en af de højeste broer i Europa, som det er muligt at lave bungy jump fra!

Moustiers kirke

Moustiers Sainte-Marie

Har I lyst til at besøge nogle af områdets charmerende landsbyer, så er især Moustiers Sainte-Marie et besøg værd. Byen er en af de smukkeste landsbyer i Frankrig, og har i mange århundreder været kendt for sin produktion af keramik og porcelæn. Højt over byen hænger en gylden stjerne på en 225 meter lang kæde, der er spændt ud mellem to klipper.

Gorges du Verdon kort
På kortet ses søen Lac du Saint Croix nede i venstre hjørne. Floden Verdon udspringer ved byen Castellane oppe i højre hjørne af kortet.