Mandelieu-La Napoule

Mandelieu-La Napoule

Mandelieu-La Napoule er en hyggelig rivieraby ca. seks kilometer vest for Cannes, der er kendt for sin filmfestival.

Byen har ca. 20.000 fastboende indbyggere. På byens hovedgade ligger der flere caféer og forretninger, herunder et apotek, en bager og et lille supermarked. Hver onsdag formiddag er der et lokalt marked. Mandelieu er også kendt som mimosernes hovedstad. Hvert år i februar festes der med tusindvis af mimoser, som dekorerer hele byen.

Står den på golfferie, så tag et kig på hotellet Golf Park Hôtel, der ligger meget tæt på golfbanen, og i gåafstand til by og strand.

Mandelieu

Stranden
Hovedstranden i Mandelieu er en af de bedste sandstrande på hele Cote d’Azur. Sandet er lyst og fint, mens det klare badevand er beskyttet af bølgebrydere.

Der ligger flere strandrestauranter, som også udlejer solsenge og parasoller. Priserne er varierende, men i første række koster en solseng ca. 20 Euro. Heldigvis er der store frie områder.

Stranden i Mandelieu er kendt for sit udbud af vandsportsaktiviteter, som omfatter windsurfing, katamaraner, kitesurfing, paragliding, vandski m.m.

Mandelieu strand

Restauranter og natteliv
Der er masser af restauranter i Mandelieu, både ved stranden og i byen. Den mest prominente er L’Oasis, der har to Michelin stjerner. Der er dog restauranter for enhver smag og pengepung i Mandelieu.

Nattelivet er forholdsvist stille, men der er rig mulighed for at få sig en drink ud på aftenen.

Mandelieu Cote d'Azur

Aktiviteter og seværdigheder
Mandelieu ligger umiddelbart op til Esterelbjergene, og det giver gode muligheder for naturskønne gå- og cykelture, med eller uden guide.

Byen har også to golfbaner, hvoraf ‘The Old Course’ er den ældste golfbane på hele Cote d’Azur. Den blev grundlagt i 1891 og består af 18 hullers og en 9 hullers bane. Se mere her.

Der ligger to lystbådehavne i Mandelieu. Den største ligger lige ved middelalderslottet Château de la Napoule. Fra havnen er det muligt at komme på forskellige udflugtsture, dykkerture og fotosafari efter hvaler og delfiner.

Mandelieu-La Napoule kort
På kortet ses Mandelieu-La Napoule. Cannes ligger lidt mod øst og Théoule-sur-Mer mod syd.