Nice

Nice

Nice er den femtestørste by i Frankrig, men den næstmest populære efter byernes by Paris. Med sit subtropiske klima og utrolig flotte strandpromenade er Nice på Cote d’Azur et oplagt mål for solhungrende danskere, men storbyen Nice er meget mere end det.

Nice har nemlig gode museer, en interessant gammel bydel, mange spændende butikker og et herligt café- og restaurantliv. Alt det giver Nice en helt speciel afslappende atmosfære, som skal opleves – og gerne henover flere dage.

Musée Masséna Nice

Musée Masséna, Nice

Nice har en veludviklet infrastruktur, så byen er nem at komme til. Den internationale lufthavn, Aéroport Nice Côte d’Azur, ligger i udkanten af Nice og der er også gode togforbindelser.

Det vrimler med hoteller i Nice, og mange er i topklasse. Et godt og centralt beliggende 4-stjernet hotel er The Deck Hotel, i øvrigt med gratis WiFi på hele hotellet. Det mest kendte hotel i Nice er det 5-stjernede luksushotel Negresco.

Hotel Negresco

Hotel Negresco

Stranden i Nice
Den vidunderlige strandpromenade i Nice hedder Promenade de Anglais. Det specielle navn kommer sig af, at det var en gruppe af velhavende englændere der helt tilbage i 1820 begyndte at anlægge promenaden. Det er en flot bred strandpromenade, hvor der altid er et mylder af liv. Folk går ture, løber, cykler, står på rulleskøjter eller sidder stille på en bænk og studerer de forbigående. Her bliver det aldrig kedeligt.

Promenade de Anglais

Foran strandpromenaden ligger de mange strandafsnit i Nice. Flere af disse strandafsnit ejes af hoteller og restauranter, og her skal man både betale entré og for leje af solsenge. Til gengæld er der flere steder servering ved solsengen, ligesom der ligger en restaurant i tilknytning til stranden.

Nice strand

Heldigvis er flere afsnit af stranden dog gratis. Det mest populære gratis strandafsnit ligger lige overfor kasinoet, og det er noget nær et fluepapir. Fra de gratis afsnit af stranden er det muligt at leje jetski, paraglide, stå på vandski og naturligvis sejle en stille og rolig tur på en vandcykel.

Bemærk, at på nær et enkelt lille strandafsnit er alle strandene stenstrande, og derfor er man nødt til at leje en solseng eller have en madras med. Badesko anbefales også.

I love Nice

Restauranter og natteliv
Nice er kendt for sine gode restauranter, ikke mindst fiskerestauranterne på markedspladsen Cours Saleya, hvor alle bør prøve en flot og delikat skaldyrsanretning.

Den mest ekstravagante restaurant i Nice er Chantecler på Hotel Negresco. Heldigvis findes restauranten også i en billigere udgave, som hedder La Rotonde, og her er det muligt at spise en frokost uden at blive ruineret.

Place Masséna

Place Masséna

Nattelivet er præget af mange barer og natclubber, hvoraf de fleste ligger omkring Cours Saleya, Rue Droite og Place Masséna. En af de mest populære clubber er Le Klub, hvor de unge DJ-talenter fyrer op under stemningen – og dansegulvet.

Eller prøv det store diskotek Le Grand Escurial, der serverer gratis fransk morgenmad klokken 4!

Cours Saleya

Markedspladsen Cours Saleya

Seværdigheder og aktiviteter
Noget af det mest charmerende ved Nice er den gamle by, der ligger ved markedspladsen Cours Saleya. Den gamle by, La Vieille Ville, er en sand labyrint af små hyggelige gader. Hovedgaden i den gamle bydel er la rue Droite, men overalt ligger små spændende butikker med handler med vidt forskellige ting. Har flyver timerne af sted.

For kunstinteresserede har Nice flere gode museer, hvoraf de mest berømte er Matisse-museet og Chagall-museet. På Musée d’Art Contemporain vises mere moderne kunst, herunder værker af Andy Warhol. Læs mere om museerne i Nice her.

Matisse museum Nice

Matisse museum, Nice

Har du lyst til at prøve noget helt anderledes, så afholder Nice hvert år et stort karneval i begyndelsen februar. Den store fest tiltrækker tusindvis af mennesker, både lokale og turister.

Nice kort