Villefranche

Villefranche

Den lille by Villefranche sur Mer er en af Côte d’Azurs smukkeste og mest charmerende byer.

Villefranche ligger flot inde i Rivieraens dybeste bugt, og derfor er den et yndet mål for luksuriøse krydstogtsskibe. De ligger til her et døgns tid, og kører ofte deres gæster til Nice, Cannes eller Monaco i busser.

Mange af krydstogtsgæsterne bliver dog også i Villefranche, men det er ikke gået udover byens charme med de gamle bygninger, stræder, torve og promenader. I den moderne bydel ligger der flere butikker, herunder supermarked, bager og grønthandler. Der er også en dejlig park med flere små legepladser.

Det bedste hotel i Villefranche er Welcome Hôtel, der ligger centralt med den flotteste udsigt over havnen og tæt på stranden.

Villefranche strand

Stranden
Der ligger en dejlig strand inde i bugten. Stranden er belagt med en blanding af sand og småsten. Vandet er krystalklart.

Der udlejes ikke solsenge, men til gengæld er der en utrolig flot udsigt fra stranden.

Restauranter og natteliv
Villefranche har en række gode restauranter, især nede på havnepromenaden, hvor de ligger på række med hver deres farverige markise. På det nærliggende torv er der også flere restauranter.

Nattelivet er forholdsvis stille, men der er dog flere caféer og barer, som serverer drinks ud på aftenen.

Villefranche restauranter

Seværdigheder og aktiviteter
Med sine okker- og rosafarvede bygninger oser den gamle bydel af atmosfære. Her er der masser af liv og charme i stræderne mellem skodder og balkoner. Rundt omkring i stræderne ligger der små hyggelige butikker, restauranter og caféer.

Villefranche har også en flot borg fra det 16. århundrede. Rundt om borgen er der i nyere tid etableret nydelige haver.

Med den centralt placerede togstation er det nemt at rejse mellem Villefranche og de andre spændende byer på Den Franske Riviera.

Villefranche kort
Villefranche ligger i en en ualmindelig smuk bugt, og stranden er godt beskyttet mod vind og bølger. Nice ligger et par kilometer mod vest.