Saint-Aygulf

Saint-Aygulf

Saint-Aygulf ligger i den sydvestlige del af Cote d’Azur mellem Sainte-Maxime og St. Raphaël. Afstanden til den internationale lufthavn i Nice er 65 km.

I Saint-Aygulf har tiden stået forholdsvis stille, og byen er ikke så turistet som mange af de kendte feriebyer langs Den Franske Riviera. De fleste af byens 12-15 hoteller ligger ved stranden i udkanten af byen, for eksempel Hotel Saint-Aygulf. Ved stranden ligger også en kæmpe campingplads, og der er flere campingpladser i nærheden.

Byens hjerte er området omkring torvet, der er omkranset af høje træer. I dette område er der mange butikker, restauranter og caféer. Ofte er der en gruppe af ældre (mest mænd) som spiller petanque, hvilket er med til at understrege byens afslappede atmosfære.

Saint-Aygulf strand

Strandene i Saint-Aygulf
Strandgæsterne har mange muligheder i Saint-Aygulf. Tættest på byen ligger den hyggelige strand Plage de la Galiote, der med sit lave og stille vand er meget børnevenlig.

Lidt længere mod nord ligger en næsten 2 km lang strand, der er inddelt i fire zoner. Den første zone er henvendt til familier, og her er stranden godt beskyttet af bølgebrydere. De næste tre zoner er forbeholdt henholdsvis naturister, kitesurfere og strandgæster med hunde.

Der er et godt udvalg af strandbarer og restauranter ved strandene, især ved de strande der er henvendt til familier.

Restauranter og natteliv
Saint-Aygulf har et godt udvalg af restauranter, og størstedelen er samlet i to områder. Det første område er ved byens torv, hvor byens bedste restaurant, Le Chaudron Bleu, ligger. Det andet område er ved strandene og lystbådehavnen, hvor byens næstbedste restaurant ligger, nemlig Les Moulins de Saint-Aygulf.

Nattelivet er forholdsvis stille, men der er mange som hygger sig på caféerne ud på aftenen.

Seværdigheder og aktiviteter
Nord for byen ligger vådområdet Etangs de Villepey med over 200 fuglearter, herunder svaner og flamingoer. Området indbyder til mange gode vandreture.

Nogle kilometer mod nord ved byen Fréjus ligger vandparken Aqualand og forlystelsesparken Luna Park. For børnefamilier er begge parker oplagte for en dagsudflugt. Lige ved siden af ligger en stor gokartbane med gokarts til både voksne og børn (over 7 år).

Saint-Aygulf kort